Kuvia miljööstä

Luonnonkauniissa niemennokassa sijaitseva Havola somana kesäiltana konsertin jälkeen 12.6.2017. Täällä Kiteen kamarikonsertit järjestetään.
Saamme kiittää koko Kiteen kamarikonserttien olemassaolosta Erika Hakulista, o.s. Havolaa, joka avasi kotinsa ovet konserttitoiminnalle, jota Hannu-Heikki, Hanna-Leena ja Lauri vuonna 2012 aloittelivat.
Kuva: Martti Rosendahl
Havolan sali. Perhekonsertti 2013. Kuva: Martti Rosendahl
Havolan yläkerrasta on mukava seurata pihan täyttyvän autoista ja kuulijoiden saapuvan Havolaan. Tämän kuvan nappasi Hanna-Leena nauttiessaan konserttia edeltävästä aina niin kutkuttavan mukavasta odotuksen ilmapiiristä.
Pääsalin lisäksi hyvä näkö- ja kuuloyhteys on myös rouvan huoneesta sekä valoisasta erkkeristä. Eteisestä astikin konsertteja on seurattu tuvan täytyttyä äärimmilleen. Kuva: Martti Rosendahl
Aikoinaan Hanna-Leenalle ostettu flyygeli on palvellut hienosti jo vuosikymmeniä. Havolassa se saa aina välillä villasukat jalkaansa, jotta sitä on sulavampaa siirrellä. Kesällä 2022 se siirrettiin Torviseitsikko Pielisen konsertin ajaksi toiseen nurkkaan, jotta seitsikolle tuli tilaa musisoida. Romanssit ja fantasiat -konsertissa flyygeli oli jälleen tutussa paikassaan.
Tuolien roudaus kuuluu jokakertaisiin konserttivalmisteluihin.
Nelly huolehtii, ettei konserttikahvitusten jälkeen jää lattioille murustakaan pyörimään.
Kuva: Martti Rosendahl
Pihasauna on tarjonnut esiintyjille monet maittavat löylyt ennen ja jälkeen konserttien.
Havolan piharanta.
Kuva: Martti Rosendahl
Kuva: Martti Rosendahl
Kuvan instrumentit, Johanneksen viulu ja Laurin alttoviulu, ovat soineet Havolassa joka kesä.
Pianistin miljöö täyttyy konsertteja valmistellessa teipatuista nuoteista! Tässä Hanna-Leenan nuotit Suomi 100 -konserttiin.