Kuvia järjestäjistä ja talkoolaisista

Kiteen kamarikonsertit ry:n isäntäväkeä: Johannes, Lauri, Hanna-Leena ja Hannu-Heikki. Kuva: Martti Rosendahl
Perheväki onnellisena, kiitollisena ja helpottuneena rentoutumassa kymmenvuotiskesän konserttien jälkeen letunpaiston merkeissä Havolan pihasaunalla!
Kiteen kamarikonsertit ry:n isäntäperhe: Erika Hakulinen, Hannu-Heikki Hakulinen, Johannes Hakulinen, Hanna-Leena Savolainen, Lauri Savolainen. Kuva: Martti Rosendahl.
Esittelyssä Erika, joka on paitsi Havolan omistaja, myös tavallaan tärkein "talkoolaisemme". Erika Hakuliselle (omaa sukua Havola) kuuluu kiitos siitä, että saamme järjestää konsertit Havolassa! Havola on Erikan kotitalo, jonka on rakentanut isoisänsä agronomi Aksel Hahl (myöh. Havola) vuonna 1918. Erikan isä, sotien jälkeen nimismiehenä toiminut Ilmari Havola, muutti taloon 1945. Kun Erika ja Hannu-Heikki menivät naimisiin 2012, löysi Hakulisten flyygeli paikkansa Havolan salista ja "loppu on historiaa". Vieraanvaraisuutensa lisäksi Erika leipoo perinteeksi tulleet herkulliset sitruunakakut konsertteihin, tekee esiintyjille välipalasmoothiet ja jaksaa kärsivällisesti kuunnella harjoituksia, jotka venyvät välillä lähes yöhön asti. Häneltä löytyy myös aina vastaus, kun konsertteja varten pohditaan tietyn tavaran, kalusteen tai astian sijaintia. Hän myöskin lepyttelee talossa asuvaa Nelly-koiraa hulinan keskellä ja on aina valmis takaamaan Hanna-Leenalle ja Laurille valmistautumisrauhan huolehtimalla heidän kaksospojistaan. Omalla rauhallisella olemuksellaan hän myös luo rauhoittavaa ilmapiiriä, vaikka muilla olisikin vähän täpinöitä konserttivalmistelujen keskellä. Kiitos kaikesta, ihana Erika! Valokuvan otti Saara Silvennoinen.
Aloitimme konsertit Havolassa kesällä 2012 ja huomasimme, että emme pärjää omin voimin, vaan yhtä ja toista apua kaivataan. Onneksemme tuttujen piiristä löytyi henkilöitä, jotka auliisti ovat antaneet apuaan koko toimintamme ajan! Aivan ensimmäisenä tulija kohtaa Iipsin, tarkemmin Iivari Silvennoisen. Hän on armoitettu parkkimestari! Jo vuosikymmenten takaa hän tuntee Havolan pihan jokaisen kiven ja kannon ja hyväntahtoisen huumorin ja supliikin kera hän opastaa kulkuneuvot asianmukaisesti paikoilleen tai lähettää niitä eteenpäin talon taakse, missä Jorma Gröhn vuosien ajan opettajan tarkkuudella opasti kulkupelit oikeisiin paikkoihin. Jorma on kuluvana kesänä luovuttanut paikkansa Markku Hakuliselle (seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi tottakai!), joka kymmenien vuosien poliisityön kokemuksellaan osaa laittaa autot ja ihmiset järjestykseen. Kuvassa Iipsi eli Iivari Silvennoinen. Kuvan otti Saara Silvennoinen
Kun konserttiin tulija astuu sisään Havolaan, kohtaa hän lipunmyyntipöydän takana Aino Alasaaren, Iipsin puolison. Ainon tunnemme luotettavana, napakkana ja tehokkaana henkilönä, joka ennakkovaraukset huomioiden myy liput ja neuvoo ystävällisesti merkityille paikoille ja sitten auliisti astuu avuksi keittiö- ja tarjoilutehtäviin, eivätkä kukkakoristelutkaan hänelle vieraita ole! Hän on aina valmis auttamaan myös esimerkiksi valokuvien ottamisessa, ja onpa hän auttanut myös ainakin Hanna-Leenaa viimehetken esiintymisvaatetuspulmissakin... Kiitos, Aino!
Maija Havola ja Saara Silvennoinen, lyömätön työpari! Sisällä Havolassa konserttivieras voi ihastella kukkakoristeita, jotka hyvin usein ovat Maija Havolan käsialaa. Ehtymättömällä energiallaan Maija on lisäksi keittänyt kahvit, sekoittanut mehut ja huolehtinut, että kupit, sokerit, maidot ja kaikki tykötarpeet ovat paikallaan ja vieläpä tyylikkäästi tarjolla! Maijalta hoituu käsityön ammattilaisena käden käänteessä myös esiintyjien vaatteiden korjaukset, mille taidolle onkin välillä ollut akuuttia käyttöä! Ja Saara Silvennoinen, nuori, reipas ja raikas päivänsäteemme! Hän on aina valmis auttamaan ihastuttavan ystävällisellä otteellaan! Hän tuntee niin pihat, talot kuin vedetkin - hänet tunnetaan varsinaisena mestarikalastajana, jolta voi Havolassakin kuulla täyttä totta olevia aikamoisia kalajuttuja! Kun Saara ja Maija puuhailevat keittiössä, voi olla varma, että homma toimii, ja konsertin jälkeen tarjoukset ovat ajallaan valmiit. Kiitos Maija ja Saara!
Vakituiset talkoolaiset Maija ja Saara ovat auttaneet kahvitarjoilussa ja somistuksessa konserttisarjan alusta alkaen. Kuva: Martti Rosendahl
Havolassa asuvaa Nelly-koiraa eivät musiikkiharjoitukset häiritse.
Hanna-Leena Savolainen on ahkeroinut pianon ääressä joka vuosi useissa konserteissa. Kuva: Martti Rosendahl
Hanna-Leena konsertin jälkeisissä fiiliksissä!
Savukalamestari Hannu-Heikki!
Yleisöennätyksiä hiponut tai ne kenties ylittänytkin Romansseja ja fantasioita -ilta 17.7.2022 täytti myös Havolan pihan ääriään myöten autoista. Mahtava talkoolaisemme Iipsi huolehtii konsertista toiseen, että jokaiselle autolle löytyy paikka! Hänen apunaan liikenteenohjauksessa on ollut viime vuosina Markku Hakulinen.
Aviopari Hanna-Leena ja Lauri Savolainen ovat pitäneet yhtä jo vuodesta 2003 alkaen. Yhdessä soittaminen on parasta puuhaa!
Johannes Hakulisen soitto herättää ihastusta Havolassa! Perhekonsertti 2013. Kuva: Martti Rosendahl
Isä ja tytär.